Идеите, които ни обхващат по време на пиянство, често будят смях, когато изтрезнеем. След вечер навън 43-годишен австралиец иска да спести пари от такси и решава да се прибере, като се вози, закрепен за шасито на камиона. Металните стелажи по превозното средство са едва на метър над земята.

По този начин мъжът мислел да измине около 50 км – до Кофс Харбър, като пътуването трябвало да продължи около половин час. Той бил замислил да скочи на някой червен светофар, тъй като очаквал да преминат през поне 10 такива по Тихоокенската магистрала.

Оказало се обаче, че шофьорът на камиона се движел в зелена вълна.

Така пътуването за австралиеца приключило около 4 часа по-късно и чак след 400 км в град Гоулд Коуст, където водачът на камиона направил първата си спирка след пет часа. Докато зареждал гориво, шофьорът на камиона забелязал нещо по шасито, а след това пияният мъж изпълзял, разказва британското издание „Гардиън“.

Органите на реда останали изумени. Когато пристигнали на място той обяснил, че малко бил пийнал, а след това извозен от водача на тежкотоварния автомобил.

„Пийнахте много, загубихте контрол, някак си се озовахте тук, а сега трябва да се опитате да се върнете обратно“, питали учудващо разследващите.

„Нещо такова“, отговорил мъжът, а след това разказал за опасния си изживяване, както и признал, че бил доста изтощен след неудобното возене.

„Били сте под камиона, докато той преминава с около 110 км/час“, продължавали да се учудват полицаите.

Мъжът признал, че това не е най-добрата му идея, а след това иронично добавил. "Не трябваше да се притеснявам за климатика, проветряването беше добро“.

Органите на реда завели австралиеца до гара, от която можел да се прибере у дома. Сега е изправен пред глоба от 288 австралийски долара, или около 170 евро.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм