е бъда съвсем откровен: сглупих сериозно. И много ме е срам. Не се беше случвало, няма и да се случи пак. Причините и подробностите не са важни - важни са поуката и отговорността, която ще понеса. Извинявайте."

Това написа Ивайло Цветков - Нойзи в профила си във Фейсбук, след като вчера, 17 ноември, стана ясно, че е хванат зад волана с над 2 промила алкохол. 

В петък Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност Ивайло Цветков за шофиране след употреба на алкохол. Той е дал кръвна проба, след като тестът му с „Дрегер 7510” показа, че е управлявал автомобила си с 2,12 промила алкохол.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда затвор от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева. Книжката на Цветков е била отнета, а автомобилът му е приобщен като веществено доказателство по делото.

Спрямо него е наложена мярка „гаранция в пари“ в размер на 15 000 лева и му е отнета шофьорската книжка.

Обвиняемият не е осъждан и е съдействал на разследването.

Автомобилът, който е управляван, е приобщен като веществено доказателство по делото и спрямо него е наложена мярка „запор“ с цел обезпечаване на предвиденото в чл. 343б, ал. 1 от НК наказание „глоба”, както и с оглед обезпечаването на бъдещо отнемане в полза на държавата.

Ивайло Цветков не е единствената популярна личност, хваната да шофира под въздействието на алкохол. 

Припомняме, че певицата Белослава беше задържана преди около един месец, също за шофиране в нетрезво състояние. Тя беше спряна от патрул на бул. „Ал. Пушкин”, малко преди „Княжево”. Белослава излязла от денонощен магазин, а полицейските служители тръгнали след нея. Метри по-надолу я спрели. Тестът с дрегер отчел 1,25 промила алкохол.

Шеф готвачът Андре Токев пък бе освободен предсрочно от затвора. През ноември 2021 година Токев бе хванат да шофира пиян и без джанти на колата си. Готвачът призна вината си и сключи споразумение.

През 2020 г. Явор Бахаров получи една година условна присъда с четири години изпитателен срок, след като бе хванат зад волана с 1,43 промила алкохол в кръвта, както и под въздействието на марихуана и кокаин.

През 2016 г. отново е заловен да шофира пиян край Созопол и е осъден условно, но изпитателният срок е изтекъл, преди да бъде спрян в Банско.

Княгиня Калина също бе хваната да шофира под въздействието на алкохол. При маневра по време на излизане от паркинг, колата ѝ се удари в бариера. По-късно тя отказала да даде кръвна проба за алкохол, след като първоначално стана ясно, че е шофирала с 1,5 промила. Беше ѝ повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм