Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност Ивайло Цветков за шофиране след употреба на алкохол. Той е дал кръвна проба, след като тестът му с „Дрегер 7510” показа, че е управлявал автомобила си с 2,12 промила алкохол.

Снимка БУЛФОТО: Ивайло Цветков - Нойзи

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда затвор от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева. Книжката на Цветков е била отнета, а автомобилът му е приобщен като веществено доказателство по делото.

Спрямо Цветков е наложена мярка „гаранция в пари“ в размер на 15 000 лева и му е отнета шофьорската книжка.

Обвиняемият не е осъждан и е съдействал на разследването.

Автомобилът, който е управляван, е приобщен като веществено доказателство по делото и спрямо него е наложена мярка „запор“ с цел обезпечаване на предвиденото в чл. 343б, ал. 1 от НК наказание „глоба”, както и с оглед обезпечаването на бъдещо отнемане в полза на държавата.

Припомняме, че тази нощ около 02:15 ч. на кръговото на ул. „Околовръстен път” и „Черни връх” автомобилът на Цветков бил спрян за проверка от служители на реда. На журналиста е направен тест, който показал концентрация на алкохол 2,12 промила. Колата му е била иззета.

Ивайло Цветков не е единствената популярна личност, хваната да шофира под въздействието на алкохол. 

Припомняме, че певицата Белослава беше задържана преди около един месец, също за шофиране в нетрезво състояние. Тя беше спряна от патрул на бул. „Ал. Пушкин”, малко преди „Княжево”. Белослава излязла от денонощен магазин, а полицейските служители тръгнали след нея. Метри по-надолу я спрели. Тестът с дрегер отчел 1,25 промила алкохол.

Шеф готвачът Андре Токев пък бе освободен предсрочно от затвора. През ноември 2021 година Токев бе хванат да шофира пиян и без джанти на колата си. Готвачът призна вината си и сключи споразумение.

През 2020 г. Явор Бахаров получи една година условна присъда с четири години изпитателен срок, след като бе хванат зад волана с 1,43 промила алкохол в кръвта, както и под въздействието на марихуана и кокаин.

През 2016 г. отново е заловен да шофира пиян край Созопол и е осъден условно, но изпитателният срок е изтекъл, преди да бъде спрян в Банско.

Княгиня Калина също бе хваната да шофира под въздействието на алкохол. При маневра по време на излизане от паркинг, колата ѝ се удари в бариера. По-късно тя отказала да даде кръвна проба за алкохол, след като първоначално стана ясно, че е шофирала с 1,5 промила. Беше ѝ повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм