Журналистът Ивайло Цветков е пуснат по парична гаранция от 15 000 лв. По-рано стана ясно, че той е бил задържан за 24 часа, след като е хванат да шофира след употреба на алкохол.

Тази нощ около 02:15 ч. на кръговото на ул. „Околовръстен път” и „Черни връх” автомобилът на Цветков бил спрян за проверка от служители на реда. На журналиста е направен тест, който показал концентрация на алкохол 2,12 промила. Колата му е била иззета.

Ивайло Цветков не е единствената популярна личност, хваната да шофира под въздействието на алкохол. 

Припомняме, че певицата Белослава беше задържана преди около един месец, също за шофиране в нетрезво състояние. Тя беше спряна от патрул на бул. „Ал. Пушкин”, малко преди „Княжево”. Белослава излязла от денонощен магазин, а полицейските служители тръгнали след нея. Метри по-надолу я спрели. Тестът с дрегер отчел 1,25 промила алкохол.

Шеф готвачът Андре Токев пък бе освободен предсрочно от затвора. През ноември 2021 година Токев бе хванат да шофира пиян и без джанти на колата си. Готвачът призна вината си и сключи споразумение.

През 2020 г. Явор Бахаров получи една година условна присъда с четири години изпитателен срок, след като бе хванат зад волана с 1,43 промила алкохол в кръвта, както и под въздействието на марихуана и кокаин.

През 2016 г. отново е заловен да шофира пиян край Созопол и е осъден условно, но изпитателният срок е изтекъл, преди да бъде спрян в Банско.

Княгиня Калина също бе хваната да шофира под въздействието на алкохол. При маневра по време на излизане от паркинг, колата ѝ се удари в бариера. По-късно тя отказала да даде кръвна проба за алкохол, след като първоначално стана ясно, че е шофирала с 1,5 промила. Беше ѝ повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние.

*Снимката е архивна

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм