Пожар избухна в -3.30 часа тази нощ в местността “Чобан дере” край Карнобат, като към мястото на инцидента се отправил един противопожарен автомобил с двама огнеборци, съобщават от Областната дирекция на МВР- Бургас. Те са пресрещнати от двама пазачи на частни складове за съхранение на боеприпаси, разположени в местността, които заявили, че в него има пожар и за това са се изтеглили на безопасно място. Складовете са собственост на фирмата на Емилиян Гебрев.

Междувременно от склада, обезопасен със стабилна ограда и отдалечен от другите три склада в района на достатъчно разстояние, започнали да се чуват гърмежи, последният от които бил около 05.00 ч. тази сутрин. Районът своевременно е отцепен от полицейски служители на РУ - Карнобат, които констатирали, че от пожара няма пострадали хора и не са засегнати други постройки.

Към момента на място има един противопожарен екип от РСПБЗН - Карнобат и един предислоциран автомобил с дрон за оглед на РДПБЗН - Ямбол. Оглед на местопроизшествието ще се извърши след цялостно затихване на пожара, както и след изтичане на срок от 72 часа от последния гърмеж, чут около 05.00 ч. днес.

Новините от Бургас