Втори ден част от ул. "Стефан Стамболов" в пловдивския квартал "Кючук Париж", е без вода.

Причината за безводието през вчерашния ден е включването в друг водопровод на трите жилищни блока с номера 54, 56 и 58, намиращи се на пътната отсечка, става ясно от съобщението на дружеството, разлепено по входовете на сградите. Въпреки, че според колцентъра за обслужване на клиенти, ремонтните дейности трябваше да приключат най-късно до 17 часа, живеещите в трите блока останаха без вода до късните часове на вечерта.

"Ситуацията е нетърпима - пускат и спират водата, от пясъка и ръждата по тръбите се запушиха тоалетните, пералните, съдомиялните и бойлерите, и това не е за първи път", алармират пред Дарик радио живеещи в блоковете и допълват, че им се е наложило до тъмно вечерта да почистват по няколко пъти филтрите на уредите, както и на тоалетните казанчета, за да имат течаща вода в жилищата си. 

Днес жители на трите блока по бул. "Стефан Стамболов" отново са без вода, макар че на сайта на ВиК дружеството няма информация за планов ремонт или авария в тази част на район "Южен". Такава не съобщават и от кол центъра на предприятието.

снимка: сайт ВиК Пловдив, 12,00 часа, 8,12,2022г.

"Отнасяме се с разбиране към ВиК, заради старта на изграждането на Южния обходен колектор, но е недопустимо водата да спира по всяко време, при това без предупреждение или много след приключване на официалния срок на аварията. Не можем да се изкъпем, за не говорим за пуксане на пералня или съдомиялна, които ще изгорят при липсата на вода", заявиха още пред Дарик жители на Кючук Париж.

От ВиК Пловдив продължават да не отговорят на телефона за аварии, посочен на сайта им за контакт.