Носителят на наградата „Аргира Жечкова“ за 2022 г. – Наташа Иванова получи днес отличието, придружено с плакет и грамота, от кмета Стефан Радев.

Наташа Иванова е директор на Спортно училище „Димитър Рохов“ и бе номинирана от педагогическия съвет на училището.

По лични причини, тя не присъства на официалната церемония на 24 май в зала „Сливен“, на която бяха наградени с почетни отличия учители от община Сливен, за приноса и дейността си в образователната система. Наташа Иванова бе определена за носител на приза за 2022 г., с решение на Обществената комисия за определяне на носител на наградата „Аргира Жечкова“.

По време на срещата кметът поздрави Иванова са цялостната й дейност и определи отличието като напълно заслужено. Той благодари на Иванова и на всички учители, основен двигател на образователната система.

Директорът на Спортното училище също благодари за оказаната чест и на своите колеги, за високата оценка и доверие.

Чуйте в аудиото:

На срещата присъстваха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, зам.-кметът Пепа Чиликова, председателят на комисията по избора Веселина Тонева и членове на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към местния парламент в Сливен.

Наградата на Община Сливен на името на Аргира Жечкова по традиция се връчва в навечерието на празника на българската просвета и култура. Тя се присъжда на жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение. Една от най-видните представителки на девическото образование в Сливен, основателка на благотворителното дружество „Майчина длъжност” и родолюбива българка.