С богата програма, на 14 февруари във Враца ще бъде отбелязан празникът Трифон Зарезан и Денят на влюбените Св. Валентин. Събитията бяха обявени от заместник-кмета Александър Владимиров на брифинг с медиите.

По традиция от 12:00 ч. в Етнографско-възрожденския комплекс „Св. Софроний Врачански“ ще се пресъздаде народният обичай по зарязване на лозите. Възстановката ще бъде представена от самодейците от НЧ „Милин камък“ с. Мраморен. Участие в отбелязването на Деня на Св. Трифон ще вземе и ПТС „Хемус“ при Община Враца.

На 14 февруари пространството при Сувенирната палата ще е домакин на редица събития. В 10:00 ч. ще бъде разположена шатра на доброволци от БЧК, които са предвидили раздаване на валентинки и игри за двойки. В 11:00 ч., ще бъде дадено начало на благотворителен базар, организиран от младежите на Ротаракт за закупуване на образователни игри за детски градини. В 12:30 ч. екипът на Младежкия център ще проведе активности на открито, сред които тематични игри за жителите и гостите на града, тематична рамка за снимки, раздаване на балони валентинки и др. По повод празника, младежите ще украсят и дърво с червени сърца.

От 18:30 часа в Младежки дом, екипът на културната институция, организира неон парти под надслов „Обещай ми любов“.

14 февруари е и крайният срок за предаване на творбите на участниците в 23-ти Национален поетичен конкурс „Любовта“. Отличените автори и наградените произведения ще бъдат публикувани на 22 февруари.