Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще се запознае с изследователската дейност на учениците от Професионална гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ в град Пазарджик, посветена на историята на 27-ми пехотен Чепински полк, съобщават от военното ведомство. 

По покана от директора на гимназията Иванка Ваклинова министър Запрянов ще присъства на откриването на училищен кът и представянето на ученически сборник, посветен на 27-ми пехотен Чепински полк. Ще бъдат представени ученически материали за военнослужещи от полка, който е сформиран предимно от населените места на територията на сегашната Пазарджишка област и участва в Балканската (1912 г.), Междусъюзническата (1913 г.), Първата световна война (1915 – 1918 г.) и Втората световна война (1944 – 1945 г.). Министър Запрянов ще разговаря с учениците за значението на историята и традициите в Българската армия.

Събитието е част от дейностите, които учениците изпълняват по проект от Националната програма на Министерството на образованието и науката и Министерството на отбраната „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на Българската армия“.