Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу внучката на Виалета Донева - Ивет Стайкова - за умишлено убийство актрисата, извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост.

Според обвинителния акт до 18.10.2022 г. Стайкова живеела заедно с приятеля си. През този период употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия, както към приятеля си, така и към неговата майка.

Ивет Стайкова, обвинена в убийството на баба си Виолета Донева: Не ми пука

Поради това приятелят на обвиняемата провел разговор с бабата на Ивет - Виолета Донева - и на 18.10.2022 г. завел обвиняемата в дома на актрисата. Виолета Донева не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка, а Ивет Стайкова поради това таила чувство на омраза към баба си.

Вечерта на 19.10.2022 г. двете били сами в жилището на актрисата. С намерението да убие баба си, която стояла изправена в едно от помещенията, обвиняемата взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на пострадалата, 6 от които засегнали жизненоважни органи.

Внучката на Виолета Донева остава в ареста

През това време пострадалата била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар.

Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта на Виолета Донева. След като умъртвила баба си, обвиняемата напуснала жилището в 05:14 ч. на 20.10.2022 г.

От заключенията на назначените в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи се установява, че Ивет Стайкова е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, посочват от прокуратурата.

След убийството на актрисата Виолета Донева: Задържаха внучката й

Обвиняемата е с мярка за неотклонение задържане под стража. Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм