Бившият световен шампион по бокс Владимир Кличко написа детска книга заедно с директора на „Klitschko Ventures“ Татяна Кил, съобщават германски медии.

Тя ще разказва за осемгодишното момче Уил, което иска да лети и да види облаците отгоре. По пътя към целта си героят е подкрепян от своите другари животинки и приятелката си Ян. Всяко животно го вдъхновява със своята индивидуална сила, за да може да преодолее препятствията и съпротивата и да постигне целта си чрез силата на волята и смелостта да взема собствени решения.

Владимир Кличко: Има опасност от ядрена катастрофа, по-голяма от Чернобил и Фукушима

„Децата имат тази прекрасна жажда за знания и ние трябва да им даваме неща от ранна възраст, които ще им помогнат да станат силни и смели личности“, каза Кличко.

За него винаги е важно да предава собствените си знания. „Винаги съм искал да науча децата на уменията, които са им необходими, за да решат сами кои искат да бъдат в бъдеще“, сподели още той.

Семейство Кличко

Книгата е започната още преди началото на войната в Украйна. По нейните илюстрации е работил Макс Бейндорф.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм