Вярвам, че разговорът за култура е не е само съзерцаване на пейзажа, а и разговор за по-сериозните неща. Защото Пловдив е вдъхновение, но има моменти, в които трябва да се погледне и към вероломното понякога, небрежно отношение към паметниците на културата  - Тютюневите складове, състоянието на културната инфраструктура, защо все още нямаме Дом на Операта, защо Концертна зала все още е в разруха…..“.

Това коментира в ефира на Дарик радио журналистът от БНТ Владимир Севов, носител на тазгодишната награда „Пловдив“ за журналистика.

Влади, както го наричаме всички, е отличен за престижния приз  за стойностното и последователно популяризиране в национален ефир постиженията на културата и изкуствата, създавани в Пловдив чрез „Арт стрийм“, „Линия Култура“, както и системното представяне на културния живот на Пловдив в предаването „Култура Бг“ с водещ Димитър Стоянович. Списъкът обаче не свършва дотук – Влади, както го наричаме колегите, получава награда Пловдив и за авторството на документалните филми, посветени на 75 годишнината на ДКТв  Пловдив ( „70+5 сезона“) и 70 годишнината на ПУ “Паисий Хилендарски“ („Смислоносци“).

Владимир Севов е сценарист и оператор. Носител на още няколко награди за работата си като журналист и документалист.

Тежи ли наградата, Пловдив вдъхновение ли е и това ли кара Влади вече толкова години да разказва за културния облик на прекрасния ни град?

Чуйте в интервюто.