Едно от най-старите училища в Пловдив -110 годишното СУ "П. Яворов", отбеляза своя юбилей виртуално и днес, в Деня на детето, отново онлайн поздравява за празника своите стотици възпитаници. Това се случва в деня, когато най-големите ученици държат първата си матура и целият педагогически екип е ангажиран с организацията и отличното й провеждане. Ето защо не са предвидени традиционните тържества, с които СУ "П. Яворов" чества този цветен детски празник, и това се дължи на извънредните обстоятелства.

Директорът Сашка Кръстева изказва огромно съжаление, че няма да може да отправи поздрава на живо по радиоуредбата. Сега обаче обстановката е различна, но поздрав за малчуганите ще има, макар и виртуален.

„Скъпи деца, училището без Вас е празно и на всички нас - учителите, ни е много тъжно без Вашите усмивки, закачки, лудории. С най-голяма обич Ви пожелавам да сте живи и здрави и да знаете, че Ви очакваме да се завърнете в родното гнездо на яворовци. От мен имате виртуална прегръдка“, гласи емоционалното слово на Сашка Кръстева.

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев се присъедини към вълнуващото обръщение на директора със специални пожелания за успех на всички дванадесетокласници и седмокласници, на които през юни предстоят решаващите държавни зрелостни изпити и национално външно оценяване. А децата, очакващи ваканционните си дни, да се радват на много слънце, на нови приятелства и безгрижно лято.