Националният съвет на БСП определи Кристиан Вигенин за водач на листата на Българската социалистическа партия за Пловдив град. Също така той ще води и листата на социалистите в Ямбол. Припомням, че отново той беше начело на листата в града под тепетата и при последните парламентарни избори.

В областта начело на социалистите е Веска Ненчева.

Представители на Градската организация на БСП участваха днес в консултациите за състава на РИК - град Пловдив. Представители на левицата в комисията ще бъдат Минка Сърнешка, вече бивш секретар на Областна управа, и Антон Вътов.

През следващата седмица ще се проведе и първото заседание на Градския съвет на БСП – Пловдив, на което ще бъде избрано ръководство, предизборен щаб и ще бъдат определени датите на конференциите по райони за номинации на кандидати за народни представители, както и дата и час за Градска Конференция, която да подреди местата в листата след водача Кристиан Вигенин. 

Критериите и процедурите за издигане на кандидатите за народни представители в 48-то Народно събрание бяха приети на вчерашното заседание на Националния съвет на БСП, припомнят от левицата.

В Пазарджик начело е Драгомир Стойнев, а в Смолян - Емил Хумчев.