„Една Галя от Американското посолство в момента управлява държавата, колкото и иронично да звучи“. Изненадващото признание направи в ефира на БТВ бившият министър на културата и ексдепутат от ГЕРБ Вежди Рашидов.

Той обясни, че след обаждане на „жената“ до „герберите“ е подал оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

През лятото на 2023 г. Рашидов се раздели с поста, след като бе записан от микрофони нецензурно да се изказва срещу жертвите на домашно насилие във връзка с промени по приемането на поправка за Закона за защита от домашно насилие (ЗЗДН). Вежди Рашидов обясни, че конкретно Деница Сачева е получила обаждането от „Галя от посолството“, която питала какво правят с него. „Обадила се е жената и взех бързи решения“, каза Рашидов. Като уточни, че след случилото се не е звънял на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Рашидов коментира и сблъсъка межу президента Румен Радев и лидера на ПГ на ДПС Делян Пеевски от последните дни, като определи случващото се като „спектакъл“, който забавлява хората.

„Обществото плаща фактурата на тези скандали“, заключи Рашидов и ги посъветва да „наведат малко глави и да се смирят в името на българския народ“, защото нито на президентът, нито Пеевски получават „дивиденти“ от поведението си.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм