На 8.06.23 г. врачанската публика ще види на сцената блестящия цигулар Веселин Демирев. Репетициите за концерта “Майстори на цигулката” започнаха, с виртуозни произведения, в изпълнение на блестящия ни солист и Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов.

Именитият български музикант, който живее в Дания и развива своята кариера на концертмайстор и преподавател - Веселин Демирев, се завръща на врачанска сцена след суперуспешния си концерт със Симфониета-Враца през изминалия сезон.

Веселин Демирев се утвърждава като цигулар и артист с уникални качества. Слави се със своята виртуозност, изключителен звук, превъзходна музикалност и чистота на свиренето.

В момента той е концертмайстор на Симфоничния оркестър на Олборг, Дания, както и постоянен гост-концертмайстор на Orquesta Sinfonika de Madrid – най-старият симфоничен оркестър в Испания.

Ще чуем брилянтния цигулар под съпровода на Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов, в премиерното за България изпълнение на впечатляващия Р. Глиер – Концерт за цигулка и оркестър, op. 100

В програмата е включена и още една премиерна творба - Симфония в ми минор Gaelic, оп. 32 от Е. Бийч.

Още за работата на известния музикант чуйте в прикачения файл:

Повече за произведенията и техните автори, както и биографиите на гостуващите музиканти, можете да научите от книжката-каталог на Симфониета-Враца, която се продава в билетния център.

Билетите за концерта на 8-ми юни са в продажба на касата в Билетен център "Гъбката" (до х-л "Хемус"), тел. 0896718303, 0899827060.