Десетки велинградчани се събраха снощи, на финала на светлия християнски празник Никулден, за да запалят заедно светлините на коледната елха на пл. „Николай Гяуров” в града. 

Най-атрактивните участници в празника бяха специалните гости - Дядо Коледа, Баба Коледа, Снежанка, Феята, Елфчето и три ангелчета. Те излязоха на сцена заедно с прекрасния концерт „Коледни искри, озарете душите ни, озарете мечтите ни!” на Детско-юношенска вокално-инструментална школа „Звънче”, школа по модерен балет ,,Dance club JOY’’, ВГ,,Караоке” и аниматорите от гимназията по туризъм ,,Алеко Константинов”- ,,G Team Animation”. Най-развълнувани бяха децата, които нетърпеливо очакваха срещата си с Добрия старец. Специалните гости предизвикаха много усмивки и снимки за спомен.

Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев поздрави всички, като им пожела здраве, светли празници, споделени с най-близките хора. 

По традиция той покани всички деца да се качат на сцената и заедно да започнат обратното броене за запалване на светлините на коледната елха. 

Гвоздеят в програмата беше впечатляващата лазерната проекция върху ЗD екран на ,,DANI LASER SHOW”.