„Продължаваме промяната-Демократична България" е водеща политическа сила в градовете в САЩ, в които има най-много българи. Такива са резултатите в Бостън, Чикаго, Сан Диего, Сан Франциско и на остров Нантъкет, където в момента има и много  студенти от България

На места резултатът за коалицията е  5 пъти повече от този за ГЕРБ, а в секция  „Нютън" в Бостън  тази разлика е 10 пъти в полза на ПП-ДБ. В Генералното консулство в Ню Йорк ГЕРБ също е трета политическа сила, след "Продължаваме промяната- Демократична България" и "Възраждане". 

Изборът на българите в САЩ нарежда  „Възраждане" като втора  политическа сила. 

Но в секцията в Лас Вегас, където се забелязва по-висока избирателна активност, партията на Костадин Костадинов води убедително, следвана от ПП „Величие", коалицията ГЕРБ-СДС е на четвърто място. В Чикаго, където се смята, че е най-голямата българска диаспора, „Величие" е първа политическа сила в секция "Дес Плейс -1", където са гласували най-много сънародници, включително и с машина.

Почти 100% от избирателите на "Има такъв народ" в САЩ са гласували с машина. За БСП масово има между 1 и 5 гласа в секция, същият вот се забелязва и за партията на Радостин Василев - МЕЧ. Гласовете за ДПС са О, с изключение на секцията в Генералното консулство на България в Ню Йорк, където има 3 хартиени бюлетини за партията на Делян Пеевски.

Заради изключително ниската избирателна активност и на българите в САЩ, доброволци, които помагат за организация на изборите тук, се притесняват да не бъдат затворени секциите, в които на изборите на 9 юни са гласували под 100 избиратели. 

В изборните секции зад океана недействителни бюлетини почти няма, а отбелязалите "не подкрепям никого" са изключително малко. 

Според вота на българите в Съединените американски щати, в състава на 50-ото Народно събрание трябва да има само 5 партии - ПП-ДБ, Възраждане, Величие, ГЕРБ-СДС и ИТН. ДПС и БСП не трябва да са част от новото управление на страната.