Извънредна работилница за мартеници ще се проведе днес, 17 февруари, в Детския отдел на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин. Тя е в отговор на големия интерес към работилниците, които културната институция традиционно организира преди празника Баба Марта и тази година планира да проведе от 20 до 29 февруари, обясни ръководителят на отдела Адрияна Цветкова:

"Ателиетата за мартенички са обявени в делнични дни, тъй като ние разчитаме на колективни посещения от цели паралелки, които ще бъдат доведени от техните класни ръководители. Затова съботното занимание ще бъзе извънредно. На 24 февруари също имаме едно занимание, но то е под мотото "Забранено за родители." Всички наши читатели, които искат да посещават организираните инициативи на библиотеката, нека следят фейсбук страницата ни, защото инициативитие, които подготвяме са наистина много, полезни и интересни. Деца, очакваме ви с нетърпение в библиотеката, за да се потопим заедно в магията на българската традиция." 

Извънредната работилница за изработка на мартеници ще се проведе от 10:00 до 12:00 часа в Детския отдел. В нея могат да участват всички деца, които имат валидна читателска карта или са заявили издаването на такава.