Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че има два варианта за номинация за премиер на ГЕРБ-СДС - той или неутрален кандидат. “Ако искаме да излезем от кризата, вариантът за премиер съм аз. По-добър от мен няма засега”, каза той.

Вторият вариант е ГЕРБ да предложи неутрален премиер, който да подпише техническо споразумение за приоритетите, върху които ще работят през следващите месеци всички парламентарно представени партии.

Кирил Петков към Борисов: заради схеми като Капитан Андреево и Росенец няма да влезем в Шенген

Лидерът на ГЕРБ посочи, че такива приоритети могат да бъдат бюджетът, законите по Плана за възстановяване и устойчивост, незабавно усилване на охраната на външната граница и преговори със страните, които имат резерви за влизането на България в Шенгенското пространство.

Пред младежите на партията във Враца, Борисов изтъкна, че вариантът страната ни да излезе „мощно” от кризата е той да застане начело на редовен кабинет.

Борисов: Ще предложим правителство от експерти, които могат да стабилизират България

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов има вариант да се направи редовно правителство и с първия, и с втория, и с третия мандат, необходими са единствено воля и правила. 

Борисов изтъкна, че на България е необходимо правителство по най-бързия начин като това ще допринесе и за присъединяването ни към Шенген. Според него последните две години са били на безвремие, експерименти, тотален удар върху професионализма в МВР.

Донев свиква среща по темата Шенген

Лидерът на ГЕРБ уточни, че няма да подкрепят евентуална декларация в Народното събрание за прилагане на реципрочни мерки срещу Нидерландия.

В понеделник парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще получи от президента Румен Радев мандат за съставяне на правителство.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм