От профилът си в социалните мрежи бившият министър-председател на България се обърна към лидера на партия ГЕРБ с думите "Ако Борисов иска да знае защо няма да влезем в Шенген, отговорът е прост: заради схеми като Капитан Андреево и Росенец. Заради това, че първият законопроект, който внесохме - за КПКОНПИ, не стигна до зала, за сметка на Изборния кодекс. Европейските лидери просто не му вярват. Единственият начин да влезем в Шенген е ако в страната ни има отново антикорупционно правителство."

Борисов: Ще предложим правителство от експерти, които могат да стабилизират България

Още в публикацията си Петков написа кратък обзор на събитията от последната седмица като стъпи върху три основни точки:

"1. Приеха хартиената бюлетина - върна се възможността с мастило да зацапват бюлетините. Вече всички разбраха, че през 2015 невалидните бюлетини са над 400,000, което е повече от всички гласували във Варна, Бургас и Пловдив взети заедно!"

"2. Махнаха възможността машината да отпечатва машинен протокол. Никаква проверка. Всичко ще се брои ръчно и на тъмно!"

"3. МИР Чужбина остава неясна идея за далечното бъдеще. Явно ГЕРБ, ДПС и БСП не ги интересуват въобще българите в чужбина."

Христо Гаджев, ГЕРБ-СДС: Никой не провери достоверността на машинния вот

Кирил Петков допълва, че стратегията е ясна и тя се основава на манипулация на общественото мнение и вървене към предстрочни парламентарни избори, които да бъдат подправени от статуквото.

Накрая на изявлението си в социалните мрежи Петков заключва "Въпреки загубата на битката за Изборния кодекс, битката за България тепърва започва. Има алтернатива! Няма да позволим да откраднат бъдещето на българите. С всеки изминат ден ние добиваме повече опит, а техните игри се изтъркват. Така че е само въпрос на време, България отново да се върне по пътя на справедливостта и просперитета." 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм