"Правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това информирах председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина".

Това написа в личният си профил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Христо Гаджев, ГЕРБ-СДС: Никой не провери достоверността на машинния вот

"ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост. Заявих още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна.

Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Република Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани", допълва Борисов.

Искрен Митев пред Дарик: Хубаво е да се реализира първи мандат, защото няма да управлява Радев

По-рано в предаването "Седмицата" на Дарик радио депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев обясни, че правителство с БСП и ДПС ще представлява мнозинство, а не малцинство, но позициите им по всичко останало, освен хартиена бюлетина, не съвпадат. Той каза още, че от ПГ на ГЕРБ-СДС ще поканят ПП и ДБ за разговори.

Според Гаджев времето, което президентът Румен Радев е дал с бавенето на първия мандат е дало резултат, защото диалогът между парламентарно представените партии вече е по-спокоен.

ГЕРБ ще предложи самостоятелно правителство на малцинството

По думите му предното правителство, чийто премиер бе съпредседателя на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков, се е разпаднало, защото не е изпълнявало разписани програми и ангажименти.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм