Обединение вляво няма да има! Това е решението на общинския съветник Ваня Григорова и Мая Манолова. Думите им са по повод призива на лидера на БСП Корнелия Нинова за обединение в лява, патриотична, националноотговорна алтернатива.

В Деня на труда Григорова и Манолова бяха в Кюстендил за старта на предизборната кампания на "Солидарна България" за региона.

По повод думите на Нинова Ваня Григорова заяви:

“Опасявам се, че такива проформа действия за обединение на лявото, могат само да разочароват левите фигури, които наистина очакват БСП да се обърне към левите избиратели и след като някои ръководни кадри направят няколко крачки назад, тогава да могат да се съберат всички в ляво и да станем по-силни”.

Манолова пък припомни, че преди последните парламентарни избори Нинова е събрала 26 леви партии и организации по същия "бутафорен и показен начин", в резултат на което процентите на БСП паднали под 9.

“Така, че докато, за съжаление, Нинова е председател на голямата партия вляво, Борисов (Бойко Борисов - б.р.) на голямата партия вдясно - нито ще има обединение на дясното, нито на лявото не заради личностния проблем, който те създават, а заради вождиските настроения, в които всички останали са миманс, а решенията се вземат еднолично", заяви Мая Манолова.