“Изгонените от Сергей Станишев ние каним да се върнат в БСП”. Така в Деня на труда и международната работническа солидарност лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира разцеплението в левицата.

Тя призова за обединение в лява, патриотична, националноотговорна алтернатива по време на дискусия с участието на партии, неправителствени организации, синдикати и симпатизанти от левия спектър.

По-рано пред Дарик евродепутатът и бивш премиер Сергей Станишев обвини Нинова за вътрешните битки в БСП и за ниските резултати на социалистите на последните избори.

Ден по-рано той обяви, че името му не е намерило място в листите на партията за предстоящите избори “2 в 1”, като причина за това изтъкна критиките си към ръководството на БСП.

В отговор Нинова покани Станишев да се върне в БСП, както и всички други, напуснали столетницата.

“Тези, които са в левицата днес - Първанов, Румен Петков, Таня Дончева са изгонени точно от него. Ние не сме изгонили никого. Изгонените от Сергей Станишев ние каним да се върнат в БСП. Изборът е техен”, каза Нинова.

По повод номинацията на евродепутата Елена Йончева, която влезе в Европейски парламент с подкрепата на БСП през 2019 г., а сега фигурира в листата на ДПС за евроизборите, Нинова каза, че отцепилите се лидери само ще повиши изборния резултат на БСП.

“Най-накрая с факти хората ще видят каква битка БСП са водили в последните години. Тази битка ни коства много, много упреци и много пропаганда срещу нас, много удари, но ето ги фактите, излизат вече наяве нещата, които дълго време говорим, но като че ли не ни вярваха хората”, добави тя.