Вълна от жалби срещу резултатите от местния вот са подадени в Административния съд в Пазарджик. Най-много са те срещу разпределението на мандатите в Общинския съвет на областия град - 8, като повечето са присъединени в общ процес, който започва днес. Общо от региона жалбите досега са 14, но се очакват още, след като изгубили съревнованието обявиха, че се съмняват в коректността при отчитане на гласовете.

Жалбоподател по започващото днес дело е Благо Солов от коалиция „Заедно за силна община“, като към процеса са присъединени делата, образувани по жалби на ДПС, коалиция „Земеделски народен съюз“, „Има такъв народ“, „Продължаваме промяната - Демократична България“. Освен тях се очаква да има отделно дело по жалба от коалицията на досегашния кмет Тодор Попов, също срещу избора на съветници.

Оспорване на изборните резултати има и във Велинград. Там кандидат на ПП-ДБ обжалва решението на ОИК за избор на съветници, а победен кандидат за кмет на село Света Петка атакува решението за избора на опонента му.

Петима представители на „Има такъв народ“ пък оспорват разпределението на мандатите в ОбС-Ракитово. Три са образуваните дела срещу решения на ОИК-Брацигово, като жалбите са депозирани от един и същи представител на „Обединени земеделци“, но от оскъдната информация до момента не се разбира какви точно са претенциите му.