Приемът на качествена храна

* Активният начин на живот 

* Добрият сън

Това са трите най-важни фактора, които влияят на здравето на кожата ни, обясни в специализираното предаване „Най-добрите клиники и лекари“ Валентина Малинова, собственик на „Malinovi Esthetics Center” в Пловдив.

Като специалист тя уточни, че винаги може да се познае коя жена пуши по това как изглежда кожата й, например по сивкавия тен. Алкохолът също дехидратира и по този начин вреди на най-големия орган в нашето тяло.

Безспорно грижата за хубава ни кожа започва отвътре, коментира още Валентина Малинова. Всяка жена трябва да бъде отговорна към себе си и да планира ежегодни профилактичните прегледи.

По вида на кожата може да се познае дали имаме инсулиновата резистентност, поликистозни яйчници, проблеми с храносмилателната система или хормонален дисбаланс. Специалистът препоръчва да се правя редовни прегледи и на щитовидната жлеза.

Фотостареенето също е важен фактор за бързи промени във вида на кожата ни. Но е доказано, че сутрешните тренировки на гладно оказват изключително добро въздействие върху забавянето на процеса на стареене.

Не можем да избегнем остаряването, но може много да го забавим, категорична е Валентина Малинова. Още при първите появи на фини бръчици или сивота на кожата, е добре да се стимулира производството на нов колаген и еластин.

Зоната около очите, шията, ръцете и вътрешната част на бедрата са местата в женското тяло, които най-много „издават“ възрастта.

За нас жените е изключително важно да се зареждаме енергийно като правим нещата, които обичаме, защото това се отразява на цялостното ни състояние и излъчване. Затова всеки ден трябва да се питаме: Даваме ли храна и на душата си?

Как красотата отвътре се отразява на излъчването на всяка жена?  В специалното издание на предаването, дни преди началото на най-женския месец на годината, от ефира на Дарик даряваме няколко ценни съвета за всички дами, заедно с Валентина Малинова, експерт в Malinovi Esthetics Center.