Най-големият проблем за трудното раждане на правителството сега са Гешев и президента Радев - това заяви в коментарното предаване на Дарик радио Пловдив „В търсене на истината“ адв. Стефан Левашки.

Според адв. Савина Петкова, от прегръдката на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС  може да се роди, цитирам: „само нещо уродливо“.

Двамата гост-водещи по Дарик радио аргументираха ясно противоположните си тези.

България отдавна е поставена в една унизителна колониална зависимост от новия ни колониален брат, така както преди години беше поставена от предишния, но за разлика от тогава – сега държавата се разгражда. На върха се инсталират едни марионетки, за които човек се чуди какъв ли отрицателен кастинг са минали, за да може да осъществят управлението на държавата ни“, заяви Савина Петкова.

"Задачите, които те изпълняват, нямат нищо общо с националния интерес на българите като народ и на България като държава", посочи тя.

Пълен суверенитет никога не сме имали – и преди, и сега. В последните години ние сме държава, в която винаги сме били членка на някакви съюзи – политически и военни, които поставя условия за спазване. За мен възловият въпрос е към кои искаме да принадлежим - дали към утвърдените демокрации или към източната демокрация, където всички виждаме какво се случва“, коментира от своя страна адвокат и Стефан Левашки.

По думите му, европейският път на България е предопределен и твърдо трябва да се следва.

По отношение на съставянето на новото правителство Савина Петкова не очаква то да просъществува много дълго, заради многобройните компромиси, които ще трябва да бъдат направени.

Според нея, „записите от НС на ПП са „скандални“ и показват какво стои зад благото и лустросано т.н. евроалтантическо лице на новите политици“.

Левашки пък е категоричен, че само съставянето на кабинет ще помогне на държавата да излезе от безвремието и кризата от последните две години под управлението на служебните правителства на Радев.

„Играта с имунитетите“ той определи като „много коварна“.

„Както имаше събития като „черен лебед“  с реакцията на Иван Гешев на исканата му оставка, така можем да доживеем и да видим и свалени имунитети в Парламента“, коментира от своя страна Савина Петкова скандала с главния прокурор и последващите след това реакции.

Още слушайте в поредния епизод на рубриката "В търсене на истината" с гост-водещи юристите Савина Петкова и Стефан Левашки.