Откриха най-големия леден парк на Балканите в София. Той е разположен на 3600 кв. м, почти колкото половин футболно игрище. Пързалката ще разполага с 2000 чифта кънки, 50 тренажора за обучение на деца, 12 инструктори и непрекъснато медицинско обслужване.

Снимка: Дарик

В София откриват най-големия леден парк на Балканите

ICE PARK SOFIA е оформен в Княжевската градинка до Орлов мост по подобие на този във Виена. На откриването му състезатели по фигурното пързаляне представиха своите съчетания. Началото на първата обиколка беше дадено със сирена в 18:00 часа. Имаше светлинно шоу и украса, а до пързалката е разположен и коледен базар. Работното й време е всеки ден от 11:00 до 22:00 ч. с четири двучасови сесии на ден. След 1 януари учениците ще могат да се пързалят безплатно в часовете от 10 до 11 ч. Ще има намаления за многократно ползване, а кънките се наемат срещу 2 лв. Предвидено е леденият парк да работи до 1 март следващата година.

Тази вечер запалиха и светлините на коледната елха на София с концерт и 3D мапинг пред Народния театър. Тя е висока 10 метра и е украсена с около 200 топки и 6-7 хиляди лампички.

Празничната програма представя по увлекателен и забавен начин българските фолклорни традиции и съвременния поглед към празника. Главни действащи лица в него са танцьорите от ансамбъл „Българе“. Заедно с тях на сцената излязоха музикантите от „Виво Монтана“, дует „Крис и Велин“, „Нана денс проджект“ и още много други изпълнители.

Сградата на театъра също е част от шоуто. Върху нея се проектират различни картини.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм