В седмицата преди вота на 2 октомври, от студиото на Дарик радио, предоставяме ефира на всички кандидат-депутати от Пловдив и региона, които искат да са част от 48-ото Народно събрание и приеха да участват в традиционното Открито студио на Дарик Пловдив. Те ще отговорят на актуалните въпроси на слушателите по най-важните теми в момента  – инфлация и цени, как се променя качеството ни на живот,  доходи и демографска криза. Най-горещите теми  в ефира на Дарик, може да слушате в традиционното Открито студио от вторник до петък, всеки ден от 11 до 12 часа, както и в специалните емисии новини след 10,30 часа.

Защо е важно да се сформира правителство и кои са възможните споразумения за коалиционно управление? Кои са първите три стъпки в подкрепа на всяко българско семейство, кои са най-спешните антиинфлационни мерки, готови ли са новите законотворци да поемат адекватна отговорност в защита на населението при бедствия и аварии?

Слушайте по Дарик - всеки ден до деня за размисъл, от 11 до 12 часа.

И избирайте информирано!

Първите участници в Откритото студио на Дарик  са доскорошният вицепремиер и министър на финансите Асен Василев от "Продължаваме промяната", лидерът на  Демократична България и водач на листата в Пловдив –  Христо Иванов и бившият регионален министър Гроздан Караджов, който води листата на "Има такъв народ" в града под тепетата.

Доходите на населението могат да се увеличават изпреварващо на инфлацията и това е заложено в програмата на "Продължаваме промяната", категоричен е Асен Василев. Според Христо Иванов, новото управление на държавата трябва да предприеме широк фронт от промени и затова от Демократична България имат готовност с пакет от 25 закона, който ще внесат още в първия ден на новото Народно Събрание. Цялата държавна мощ трябва да се стовари върху картелите и спекулантите, коментира в Откритото студио на Дарик Пловдив и бившият вицепремиер и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, който на тези извънредни парламентарни избори води листата на "Има такъв народ" в Пловдив.

Инфлацията - и в Европа, и в България - расте, но доходите на населението трябва да се увеличават изпреварващо на инфлацията и това е заложено в програмата на "Продължаваме промяната". Целта е минималната работна заплата да достигне 50% от средната за страната. След 4 години тя трябва да стане между 1500 - 2000 лв.

Това обясни в Откритото студио на Дарик в Пловдив доскорошният вицепремиер и министър на финансите Асен Василев.

Демократична България  подготвя пакет от 25 закона, който ще внесем още в първия ден на новото Народно Събрание.  Новото управление на държавата трябва да има за приоритет не само 3 стъпки, а да предприеме широк фронт от промени. Това коментира в Откритото студио на Дарик лидерът на политическата сила и водач на листата на коалиция "Демократична България - Обединение" в Пловдив Христо Иванов.

Цялата държавна мощ трябва да се стовари върху картелите и спекулантите! Лошото управление на финансите на държавата е една от основните причини да напуснем коалиционното управление. Страната в момента е оставена на "свободно падане", коментира в Откритото студио на Дарик Пловдив бившият вицепремиер и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, който на тези извънредни парламентарни избори води листата на "Има такъв народ" в Пловдив.

Участията на Асен Василев, Христо Иванов и Гроздан Караджов в Откритото студио на Дарик от Пловдив, може да слушате до 30 септември, преди обедните обзорни новини в 12. На най-важните въпроси на слушателите на Дарик, се съгласиха да отговарят още доскорошният председател на народното събрание Никола Минчев, който води листата на "Продължаваме промяната" в Пловдив, както и водачът на листата на "Продължаваме промяната" в Пловдив-област инж. Росен Костурков, Д-р Борислав Матеев от Демократична България - Обединение в Пловдив,  доц. д-р Манол Манолов и Димитър Арнаудов от листата на „Има такъв народ“ в града.

Редактор Лалка Златанова