На 18 октомври гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Павел Лисев – изпълнителен директор на Фонда на фондовете и Лари Бийл, финансист от Калифорния.

В първата част на предаването, господин Лисев обясни дейността на Фонда на фондовете и представи някои от финансираните до момента проекти, които се развиват успешно. Освен компании се подпомагат и проекти за подобрение в градската среда, като се набляга на екологичния аспект. Бяха представени финансовите инструменти, предвидени за периода 2021-2027 година. Стана дума и за компании, които успешно внедряват технологии на бъдещето (като Изкуствения Интелект). За финал, гостът в предаването покани заинтересованите да разгледат сайта на Фонда на фондовете и да се информират за възможностите за финансиране.

Във втората част на „Нови хоризонти с Лили”, бе осъществена традиционната връзка с господин Лари Бийл в Сан Франциско.

Лари Бийл

Той представи интересен материал на тема „Проблеми при откриването на Изкуствен Интелект”. Става дума за Амазон, който предлага в своята платформа, книги написани от Изкуствен Интелект. Зачестяват оплакванията от недоволни клиенти, които разбират, че книгата, която четат не е написана от човек, а от машина. Вече има компании, които са разработили софтуер за откриване на фалшиво съдържание, генерирано от ИИ. Но за съжаление, те не винаги са прецизни в резултатите. В заключение Лари Бийл изтъкна, че големите платформи, трябва да информират клиентите си, затова дали предлагания продукт е човешко или машинно дело.

Като музикален фон звучаха изпълнения на Били Рей Сайръс от албума „Wanna Be Your Joe” от 2006 година.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм