На 5.02, гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Иван Иванов, предприемач в технологичния сектор и Лари Бийл, финансист от Калифорния.

В първата част на предаването, г-н Иванов разказа за своя път, който минава през програмирането, анализа на данни, машинното самообучение и изкуствения интелект. Сатана дума за наскоро състоялото се събитие „Данните и хората“, като гостът изтъкна че „интернетът е електричеството на 21ви век, а данните са - светлината“. Бяха засегнати и проблемите със злоупотреба с данните както и ползите и опасностите при използването на изкуствения интелект. На въпроса, „какво ново можем да очакваме в областта на AI”, г-н Иванов спомена „създаването на видеа от изображения“ и още по-голямото развитие при ChatGPT.

Във втората част на „Нови хоризонти с Лили”, бе осъществена традиционната връзка по скайп, с г-н Лари Бийл в Сан Франциско. Той представи интересен материал на тема “Да погледнем вътре в себе си“. Стана дума за това, че формираме мирогледа си от общуването с околните. Тяхното отношение към нас, определя дали сме уверени или не. А всъщност, трябва да потърсим решенията вътре в себе си. Бяха цитирани и мисли на известни хора по темата. За съжаление, поради природна стихия е Сан Франциско и прекъсване на комуникациите, връзката не бе осъществена пълноценно.

Лари Бийл

Като музикален фон звучаха изпълнения на Кели Кларксън от колекцията „Greatest gits, chapter one”.

Чуйте целия разговор в прикачения звуков файл.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм