Полициятата в Южна Италия съобщи, че е конфискувала 2700 килограма чист кокаин, скрит в два хладилни контейнера с банани, изпратени от Еквадор, предаде БТА.

Наркотиците, открити в калабрийското пристанище Джоя Тауро, са на стойност повече от 800 милиона евро, се казва в изявление на италианската полиция.

Съдят дилър, спипан с дрога за над 42 хил. лева

Пратката е с произход от Гуаякил в Еквадор и крайната ѝ дестинация била Армения през черноморското пристанище Батуми в Грузия. Наркотиците в 12-метровите контейнери били открити благодарение на специални скенери и с помощта на специално обучено куче.

Полицията каза, че през последните два дни е открила още 600 килограма кокаин в контейнери с плодове от Еквадор в пристанището Джоя Тауро. Тези пратки са били предназначени за други части на Италия, Хърватия, Гърция и Грузия.

Против цигарите, но пристрастен към кокаина: 10 малко известни факта за Хитлер

Калабрия е родното място на групировката "Ндрангета", която измести сицилианската "Коза ностра" от позицията ѝ на най-влиятелната мафиотска организация в Италия и играе централна роля в търговията с наркотици, посочва Ройтерс.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм