В Казанлък и Шипка започват официалните чествания по повод националния празник на страната. Тържествата започват в 17 часа пред сградата на Община Казанлък.

Началото ще бъде отбелязано с водосвет за здраве и благополучие на българския народ, последван от церемония по издигане на националния флаг.

В 17:30 часа на централния площад "Севтополис" ще се състои премиерата на филма "Опълченците на Шипка" на режисьора арх. Пламен Мирянов, както и поетична композиция, вдъхновена от историческите събития. Честването ще продължи с тържествена заря проверка, а националният химн ще бъде изпълнен от духовия оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада и квартет "Армейска песен". Вечерта ще завърши с концерт. Утре, в деня на националния празник, честванията ще продължат в град Шипка. Празникът ще започне с благодарствен молебен, отслужен от старозагорския митрополит Киприан в храм-паметника "Св. Рождество Христово".

Следващото събитие ще се проведе край подхода към Паметника на свободата, където ще бъде отбелязана 146-тата годишнина от Освобождението на България. Интересът към Националното честване на 3 март тази година е огромен, като легловата база в Казанлък и региона е напълно заета.