Регионална занаятчийска камара - Пловдив и Община Пловдив канят пловдивчани и гости на града на традиционния Есенен панаир на занаятите, който ще се състои от 22 до 24 септември на „Улица на занаятите“ /ул. „Стръмна“№ 1, 1А, 2 и 3/ и  ул.“Съборна“ в Стария град. Тази година темата на есенното издание е „Занаятите - наследство и бъдеще”.

Под това мото, организаторите ще се постараят да предложат на посетителите една вълнуваща среща на традицията и креативността, незабравими преживявания, изпълнени с красота и вдъхновение. Пет са направленията, по които ще се случи:

„Да съхраним традициите” – 12 ателиета отварят врати, за да видите техники и процеси на работа в различните занаяти.

„По следите  на  изчезващите  занаяти” - талантливи и световно признати занаятчии ще демонстрират тънкостите в: гравьорство, медникарство и каменоделство, представени  по класически и съвременен начин.

„Майсторете ръчички за радост на всички” - безплатни работилници за деца.

„От тетрадката на баба” - Представяне на занаят Пекарство с майсторство и страст от най-добрите готвачи.

 „Улови занаята” - томбола с награди -да споделим заедно вълнението и вълшебството на играта.

„Занаятчийството ни дава възможността да създаваме, учим и споделяме. Тези незабравими моменти се превръщат в ценни спомени, които ни вдъхновяват и радват“, споделят ентусиастите от Регионалната занаятчийска камара в Пловдив. Есенен  панаир „Занаяти - наследство и бъдеще” се финансира от „Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2023 г.” и се осъществява с подкрепата Национален фонд „Култура” и  спонсори.