От утре започват срещите на кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски с парламентарно представените партии. В разговорите си с тях той ще търси подкрепа за съставяне на редовен кабинет.  

Четири от седемте политически сили  - „Продължаваме промяната”, БСП, „Демократична България”  и „Възраждане” заявиха, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ. От ДПС и „Български възход” не са казали категорично „да” или „не” на проф. Николай Габровски.

БСП ще се срещне с проф. Николай Габровски

Първи с проф. Николай Габровски ще разговарят от групата на „БСП за България”. Без значение какъв ще е съставът на кабинета, Нинова бе категорична - подкрепа няма да има.

От „Продължаваме промяната” все още не са получили покани, но съпредседателят на партията Асен Василев отправи съвет на кандидат-премиера на ГЕРБ да се фокусира върху партии, които биха осигурили подкрепа към евентуалния кабинет с първия мандат.

Василев за Донев: Не ме карайте да коментирам полета на гълъба

От „Възраждане” обърнаха внимание, че не трябва да има водещо значение името, а политиките. 

Атанас Атанасов от „Демократична България” уточни, че не са получили покана от проф. Габровски, но най-вероятно утре ще разговарят с него.

Цончо Ганев, „Възраждане“: Извънредните избори са най-добрият вариант за страната

 Атанасов уточни, че нищо не може да им промени мнението за неподкрепа  на първия мандат.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм