В подкрепа на засегнатите от земетресението райони в Турция и Сирия Община Асеновград организира кампания, съвместно с Българския червен кръст (БЧК), за събиране на вещи от първа необходимост.

Пунктът в Асеновград е във фоайето на Градската библиотека „Паисий Хилендарски“. Кампанията ще се проведе в два дни – четвъртък, (09.02.23 г.) от 08:00 ч. до 18:00 ч. и в петък (10.02.23 г.) от 08:00 ч. до 16:00 ч.

Няма да се приемат хранителни продукти. Ще се събират само нови вещи: топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки; спално бельо; топли завивки; хигиенни материали; палатки; батерии; ръкавици; якета; шалове; шапки; одеяла; отоплителни уреди на газ за външно отопление; бебешки пелени; дамски превръзки; печки на въглища; столчета и маси за къмпинг; комплекти за първа помощ; вътрешно осветление за палатки с батерии; големи дюшеци и спални чували; препарати за почистване; походни легла; дъждобрани; ботуши.

Междувременно и ПГ „Свети Патриарх Евтимий“ в Асеновград също обяви благотворителна акция за пострадалите при земетресението в Турция и Сирия. Приемат се храни, материали и консумативи от първа необходимост, сред които бебешки пелени, пюрета, тоалетна хартия, дамски превръзки, консерви, фенери, дрехи, одеяла, шалове, шапки, якета, ръкавици и др. Пунктът е отворен от 08:00 ч. до 17:00 ч. в бившата книжарница в двора на Гимназията.

БЧК откри и специална банкова сметка в лева:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.