Днес облаците от северозапад навлизат с по-голяма интензивност, увеличавайки облачността над Западна България след обяд. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, в източната част на страната - от север-североизток. Температурите през деня се очаква да се задържат предимно между 10° и 15°, в София - около 10°.

Над планинските райони облачността ще е разкъсана, но след обяд, особено в западната половина на страната, тя ще стане значителна, с възможност за слаб снеговалеж. Вятърът ще бъде умерен до силен, главно от север-северозапад. Температурата на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана, а вятърът ще бъде слаб до умерен, преди обяд от запад-югозапад, след обяд променлив северен. Максималните температури по крайбрежието ще се движат между 9° и 13°, а температурата на морската вода ще бъде около 7°-8°, по данни на НИМХ.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм