За „периферните“ хора, за чернотата в ежедневието и за светлината в мрака в пълнометражния филм „Уроци по немски“, разказаха пред Мирослав Боршош в „Посока култура“ по Дарик продуцентът Орлин Руевски и режисьорът Павел Веснаков. Филмът тръгва по кината на 23 февруари.

„Светлината е в упорството и във възможността да осъзнаеш, че никога не е прекалено късно“, обясни Веснаков. Той сподели, че филмът, макар да проследява животът на един човек, напарктика засяга цялото общество, тъй като героят е представителна извадка на обществото. Като най-голямото режисьорско предизвикателство, Веснаков посочи начинът на заснемане – с камера отблизо. „Искаше ми се да изглежда модерно като начин на заснемане, за да сме конкуретноспособни в аудивизуална форма“, каза той.

„Въпреки че филмът е доста артистичен, всеки един от зрителите ще бъде докоснат от някакви взаимоотношения, които всеки от нас е преживявал“, коментира Орлин Руевски. И добави, че „всички сме хвърлени в едно пространство и всеки се опитва да се ориентира“.

Уроци по немски“ разказва за два дни от живота на мъж на средна възраст, загубил своята идентичност и за смисълът да продължи напред. Във филма участват Юлиан Вергов, Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгиев-Геро, Меглена Караламбова, Иван Налбантов.

Целия разговор чуйте и вижте в прикачените звуков и видео файл.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм