6-годишно дете обикаля посред нощ София с колело. За това сигнализира във Facebook Пресиян Лозанов.

В поста си в мрежата, мъжът разказва, че видял малко уплашено момиченце на около 6-7 годинки да кара колело в 2 часа през нощта в събота на Околовръстното шосе в столицата. 

Родители изоставиха бебето си на летище в Израел

Лозанов опитал да осъществи контакт с детето, но то не му позволило и избягало.

"На Околовръстното на резиденцията посока Горнобански път, кара колело малко момиченце, около 6-7 годишно, облечено в розово, без никакви светлоотразителни елементи по нея.", пише той в поста си.

След като не успява да разговаря с момиченцето, Пресиян се обажда на 112. Според него тя не е знаела къде отива. 

В коментарите под поста на Лозанов, става ясно, че и други хора са срещали детето.

Таксиметровият шофьор Светослав Страхилов разказва, че видял детето на улиците „Братя Бъкстон“ с „Пушкин“. Мъжът успял да разговаря с момиченцето. То споделило, че бяга от родителите си, защото постоянно я биели. Разплакала се и казала, че отива при своя приятелка.

Зов за помощ: Божидар се нуждае от средства за лечение

„Видях момичето, спрях и изчаках малката кукла, облякох ѝ светлоотразителна жилетка, беше много уплашена. Веднага се обадих на 112. Карах след нея, а тя сви посока „Княжево“ по „Борис". Дано е добре, а родителите да получат наказанието си“ разказва Страхилов.

Коментиращи под поста засипаха двамата мъже с упреци, че не са настигнали детето и не са направили нещо повече. Но други отбелязват, че те самите биха се вкарали в неприятна ситуация, тъй като преследването на малко уплашено момиче през нощта може да им докара куп обвинения, включително и в педофилия.

Въртят се различни спекулации за детето с розовото колело, като някои хора допускат, че то може да е сираче. Жена от квартал „Люлин“ пък смята, че е забелязала същото дете в 5-и микрорайон. 

Докараното в София със „Спартан“ дете е в тежко състояние

"Преди около час видях от прозореца си в Люлин 5 такова дете, облечено в розово. Мина ми през главата, че е твърде малко, за да кара колело по шосето. Но ние живеем срещу Филиповци и всеки ден може да се видят малки деца, включително да карат каруци с коне. Явно е същото дете и обикаля по Околовръстния път. Ще наблюдавам днес“, гласи постът на жената.

Към момента единствената информация за въпросното момиченце идва от социалните мрежи.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм