Божидар Тончев е едно специално дете с диагноза Атипичен аутизъм. Сега е на 8 годинки, а с нея живее от 5-годишна възраст. След много терапии със специалисти и сесии в барокамера, финансирани от фондации, Божи започва Ехолалична реч на 6-годишна възраст. Въпреки малкия напредък той има много дефицити. Речта му е нецеленасочена и несвързана, често неразбираема. Не може да общува и да отговаря на въпроси.

Има проблем с хиперактивността и често изпада в нервни кризи и автоагресия, въпреки всички добавки, които взима. Единственият начин да се постигне значителен напредък в речта и поведението, както и да излезе изцяло от аутистичния спектър, е вливане на стволови клетки, които да регенерират болните. Това се случва в чужбина, а интервенцията е 24 000 лева. Продължава събирането на средства за Божи за вливане на стволови клетки в клиника Emcell в Киев.

Сумата е непосилна за майка му, която е самотен родител. Терапията със стволови клетки е нов и ефективен подход, базиран на уникалната способност на стволовите клетки да подобряват метаболизма, да подобряват имунната система, да възстановяват увредените клетки и тъкани, да ускоряват образуването на нови невронни връзки между невроните и мускулите и др. Терапията при аутизъм включва три метода за прилагане на фетални стволови клетки: интравенозно, подкожно и интраназално. След инжектиране със спринцовка без игла във всяка ноздра в носната кухина, феталните стволови клетки заобикалят кръвно-мозъчната бариера за по-бърза извънклетъчна миграция към мозъка чрез обонятелните проводящи пътища в ЦНС, което осигурява целенасочено доставяне на стволови клетки и минимизира доставянето на клетките до другите органи и тъкани.

Терапиите със стволови клетки в клиника Emcell се извършват без упойка, тъй като тя е много вредна за деца с аутизъм. Майката Ирена се обръща с молба към всички добри хора да застанат зад нейната борба за по-достоен живот на детето й в този труден период от живота им. Нека помогнем! 

Дарение може да направите тук: https://pavelandreev.bg/campaign/stvolovi-kletki-za-bozhi

Или на банкова сметка:
IBAN: BG39 BPBI 8170 4075 6731 02
BIC: BPBIBGSF
ТИТУЛЯР: Божидар Тончев.

Нека помогнем! Нека бъдем хора!
Да дадем на Божи по-добър и пълноценен живот.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм