Възпитателката от детска градина "Фантазия" във Велинград, която вчера бе задържана за 24 часа, е освободена от ареста,съобщава БНР, като се позовава на районния прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев.

Жената беше задържана, след като в социалните мрежи бяха разпространени видеоклипове, на които се вижда как упражнява физически тормоз над дете от детската градина.

По случая е образувано досъдебно производство, но към момента няма повдигнато обвинение. Разследването продължава. Иззети са документи и видеозаписи от детска градина "Фантазия".Предстои да бъдат разпитани общо 20 родители. Продължават и разпитите на служителите в детското заведение.

Предстои назначаването на множество експертизи, които да покажат кога и как са направени записите, както и от кого са разпространени в социалните мрежи. Установено е, че заснетото дете не е посещавало от 2 месеца градината, вероятно - заради преживения стрес. Клиповете вероятно са снимани преди този период, тепърва ще се установява точно кога. Не липсват и спекулации по темата защо се разпространяват точно сега, така че ще се тъси и мотивът за това.