1-ви ноември е денят, който всяка година ни връща към важното дело на народните будители, но и ни напомня, че всеки от нас може да бъде такъв. Седмица преди празника с приемственост между малки и големи бяха организирани и осъществени срещи във всички детски градини в общината.

Учители и ученици от СУ Крум Попов с мисията на будителите

С много усмивки и топло посрещане, учители и ученици от начален етап при СУ "Крум Попов" гр. Левски зарадваха децата от  ДГ " Слънце", ДГ " Слънце" - филиал, ДГ " Локомотив", ДГ " Люляк" с. Малчика и филиал в с. Изгрев. Учители от начален етап и техни ученици представиха кратка история за народните будители, рецитали на стихотворения, както и кратко видео, в което бе представен един учебен ден в 100-годишното училище СУ „Крум Попов“.

Учители и ученици от СУ Крум Попов с мисията на будителите

С интерес децата наблюдаваха приликите и разликите между детската градина и училището. От срещата стана ясно едно -  че и на двете места цари жажда за знания. Идеята на посещенията беше обвързана изцяло с това, че трябва да се съхрани и почита българската книжнина и култура, както и хората оставили следа в образованието и науката. Нека празника на будителите да е неизменна част от всекидневието на българина. Нека го почитаме без повод, а с гордост и признателност! 

Учители и ученици от СУ Крум Попов с мисията на будителите

"Нека новите, съвременните будители бъдат творчески вдъхновени и отговорни пред бъдещото поколение!" С тези думи учителите от средното училище завършиха седмицата, посветена на празника. 

Учители и ученици от СУ Крум Попов с мисията на будителите

 С благодарност към всички учители на детските заведения и техните директори, г-жа Видолова, г-жа Добрева и г-жа Павлова за приятното посрещане и слънчевите усмивки на малки и големи! 

От педагогическия колектив на СУ " Крум Попов " гр. Левски