Учител по история от пазарджишкото училище "Георги Брегов" събра 4000 лева от благотворителната продажба на последната си книга с разкази - "Ежедневности", както и от дарители, решили да се включат в кампанията му с по-големи суми. Още преди отпечатването на изданието авторът Илия Михайлов оповести, че всички постъпления ще бъдат дарени на Детското отделение към Клиниката по онкология и хематология към Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.
Педагогът, който е и блогър с огромна аудитория в интернет, има вече 4 книги, издадени в последните 4 години. Приходите от всяка от тях са дарявани до стотинка за благотворителност. Очаквано той срещна мощна подкрепа и за последния - засега - сборник свои творби, чието отпечатване бе финансирано от Емилия Динкова, собственичка на малка фирма в Пазарджик. Преводи на различни суми по време на кампанията са получени от Великобритания, Италия, Италия, както и от различни хора в България. Сред тях са и известни личности - музикантите от група "Конкурент", Васко Кръпката, Ники Кънчев. В понеделник се очакват и още постъпления. 
Следващата седмица Илия Михайлов и Емилия Динкова символично ще предадат документа за преведената сума на пловдивската клиника. Парите ще бъдат ползвани за купуване на медикаменти, които Здравната каса не заплаща, за онкоболни деца. На финала на поредната си успешна благотворителна акция учителят си пожелава само едно: да дойде ден, когато от такива кампании няма да има нужда.
 
Чуйте повече от следващото интервю с Илия Михайлов, с него разговаря Тина Соколова: