Три тела от група на ученически волейболен клуб бяха открити, докато спасители в Турция претърсват срутен хотел след земетресенията в понеделник, предаде Би Би Си.

“Ставаме на лед”. Хората в Нурдагъ нощуват около огньове на улицата (видео)

НА ЖИВО от разрушенията в Турция

Телата на двама учители и ученик бяха извадени от хотел "Исиас" в Адияман, съобщиха официални лица в контролирания от Турция Северен Кипър.

Как да дарите за пострадалите в Турция?

Твърди се, че група от 39 души са били в сградата, когато тя е рухнала. Продължава издирването на мястото, където са се събрали семействата на играчите.

ПРЕДИ и СЕГА: Сателитни снимки показват отвисоко щетите след труса

Земетресенията убиха хиляди в Южна Турция и Северна Сирия.

Спортистите са пътували до Адияман от турския колеж Маариф във Фамагуста, придружени от учители и родители. Известно е, че четирима от групата са оцелели след падането на седеметажната сграда, като се твърди, че са успели сами да избягат от развалините.

Българските доброволци в Турция са открили оцелели под руините

Турско-кипърските медии цитират официални лица, които казват, че безжизнените тела на двама учители са били открити в сряда, и че броят на загиналите е нараснал до трима, след като е бил открит ученик от осми клас.

“Никога не съм виждал такова нещо“: Мъж пътува над 2000 мили до Турция, за да намери семейството си

Броят на жертвите беше потвърден от турския екип на Би Би Си. Около 170 души - включително роднини и спасители са пътували до останките от контролирания от Турция Северен Кипър.

Десетдневно бебе беше извадено живо от руините в Турция

Отговорни лица заявиха, че ще останат там, докато не бъдат намерени и останалите ученици. Една майка на мястото на инцидента постави под съмнение конструкцията на сградите и попита дали са били надлежно проверени.

Друга жена каза, че нейната племенница, 12-годишната Нехир, е отседнала при нея в Адияман, но е отишла в хотела в деня на земетресението, за да се присъедини към приятели.

Хиляди хора искат да осиновят бебе, родено в руините след трусовете в Сирия

Нехир е най-малкият член на отбора на момичетата и все още липсва заедно с други деца. Междувременно учител, оцелял при трусовете, каза, че не са спали след трусовете и че собствената им дъщеря е останала в капан сред отломките.

Първоначалният трус с магнитуд 7,8 в понеделник сутринта удари близо до турския град Газиантеп, близо до границата със Сирия. Многобройни вторични трусове бяха усетени и в двете страни.

Във Варна свалят нацоналния флаг наполовина

Известно е, че в двете страни са загинали близо 16 000 души. Световната здравна организация предупреди, че много други могат да загубят живота си без подслон, вода или електричество.

С настъпването на мразовитото време надеждите избледняват за мнозина, които все още са в капан под разрушени сгради, повече от 72 часа след удара на бедствието.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм