Ахмат е пътувал през нощта от Южен Уелс, за да стигне до семейния си дом Тут в провинция Адияман в Турция. Брат му Али е починал, след като домът му се срутва на земята в резултат на земетресението. Съпругата на Али е тежко ранена, а двете му племеннички все още са заровени сред развалините. Екип на Sky News се срещна с Ахмат на едно от малкото работещи летища в земетръсната зона.

„Ще бъда ваша слугиня“. Сестра пази братчето си 36 часа и моли за помощ

На половината път Ахмат получава телефонно обаждане от оцелялата си племенница, която му казва, че никой няма да дойде да помогне на семейството.

“Ерозия на безопасността”. Защо в Турция до срутените сгради има запазени?

Хиляди жертви при разрушителни земетресения в Турция и СирияТой е обзет от мъка. Това, което вижда Ахмат, когато пристига в къщата, е сърцераздирателно.

„Не е за вярване. Никога не съм виждал това преди. Наистина съм шокиран. Никога не съм виждал такова нещо преди в живота ми... никога.“, казва Ахмат

Сестра му Фара го прегръща и двамата се държат здраво. Тя плаче от мъка. Съседите един по един идват да се поклонят пред скръбящото семейство.

Жертвите на земетресението в Турция и Сирия са вече над 8700

Ахмат казва, че това е било къща, пълна с радост и любов; сега семейството му е унищожено. Той казва, че местните искат да знаят къде е държавната помощ.

Спасиха бременна в деветия месец, стояла 40 часа под руините (видео)

Истината е, че правителството е претоварено. В тези отдалечени заснежени села те ще чакат дълго. Един човек, изправен пред чудовищността на всичко това в тази страна на безброй трагедии.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм