Седмокласничката Грация Маринова от СУ "Св. Св. Кирил и Метоий" град Пордим е отличена за златен глас на организиряния национален детско - юношески конкурс "Песенна дъга над Кутев", провел се в град Котел.

Компетентното жури в състав Сашка Ченкова, Галя Киркова Милена Андреева, Стоимен Добрев Красимир Кондов, Георги Андреев определиха няколко престижни награди за Пордимските ученици.

Грациела е възпитаничка на диригента Борислава Симеонова, която сподели, че се гордее с успехите и е щастлива, че неуморната работа дава резултати.

Три специални награди получиха и Емил Младенов - възпитаник на учителя по народно пеене Християн Ангелов, както и Габриела Галориева и Александра Драгомирова, възпитанички на музикалния педагог Борислава Симеонова.

Участници от музикалните училища от цялата страна показаха завидни умения в народното творчество, и учениците от Пордим не отстъпиха и грабнаха призови награди.

Повод за гордост са отново завидните умения на талантливите ученици сподели в социалните мрежи, посочи председателят на Националното сдружение на сираците в българия Слави Михайлов, който от години работи и подкрепя училището в Пордим.