Шведската компания Спотифай включи Папи Ханс в своя изборен плейлист „Get vocal, Europe”.  Песента „Твой” е българското участие, което представя страната ни, изненадващо дори за самия изпълнител.

Идеята на плейлистът е да мотивира хората  да гласуват.
Около 70 милиона потребители получават съобщение, което да им напомни да вземат участие в европейските парламентарни избори, а препоръчаният плейлист на приложението съдържа песни от всички държави – членки на ЕС.

 „Обкръжението ми в този плейлист съдържа хора от Евровизия, доста сериозни парчета и изпълнители и това може само да ме радва“, коментира в ефира на Дарик писателят и изпълнител Константин Трендафилов по известен като Папи Ханс. Той  призна, че е научил от Дарик за включването му в списъка на Спотифай.

„Всеки трябва да се вълнува какво се случва в това число и в политиката. Аполитичен съм 364 дни в годината, освен в деня, в който трябва да се гласува. Когато нещата излязат от моите ръце, не чувствам лично нуждата да се ъпдейтвам постоянно какво се случва на политическата сцена, но в моментите, в които зависи от мен като гласуването, тогава съм безкомпромисен – човек трябва да изразява своето мнение“, коментира Папи Ханс по повод европейските избори.

Той разказа и историята на парчето „Твой“. „Реших да направя нещо много встрани от обичайните си леко иронични, пиперливи проекти и направих едно вдъхновено любовно парче, което преживявам и си обичам. Не очаквах, че ще гръмне толкова много, защото в момента освен листата на Спотифай, в момента го излъчват и по няколко радиостанции в Европа“, каза Папи Ханс.

Изключително се радвам на този успех поради простата причина, че след успеха на „Кекс“ ми беше изключително трудно да надигна глава и да измисля каква е следващата стъпка, защото шансът да остане човек с един такъв хит основно беше много голям, призна Константин Трендафилов.  Второто, което ме радва е, че хората искат да бъдат завладени – дали през хумор, през тъга, хората искат да бъдат развълнувани и това е най-красивото на музиката, допълни той.  

Информацията е на Яна Владимирова.

Още за позицията на Папи Ханс в изборния ден слушайте в разговора на Йовка Йовчева с изпълнителя: