TRUCK EXPO 2023 - най-голямото изложение в България за тежки и лекотоварни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства с инвестиционно предназначение, се открива днес в Международния панаир в Пловдив.

Форумът е най-важната платформа на Балканите, показваща бъдещето на индустрията за търговски превозни средства.

Петото издание на изложението ще предложи уникално сечение на цялата верига на транспорта. Търговските посетители и широката общественост ще могат да се срещнат с международни производители, доставчици и нови потребители - очакват ги световни премиери, най-новите технологии, разработки и изследвания, с акцент върху транспорта, автоматизацията и свързаността, безопасността, опазването на околната среда, електрическата мобилност и новите концепции за градска мобилност.

Посетителите на форума ще могат да видят представители на цялата индустрия, свързана с големите автомобили за инвестиционно предназначение, разказа в ефира на Дарик Георги Загоров - член на секция „Товарни автомобили“ на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

"Ние сме на "бутона" на икономиката, защото с нашите авомобили се возят стоките, а тяхното движение показва доколко икономиката е във възход или упадък", категоричен е Георги Загоров.

Международното изложение TRUCK EXPO 2023 ще предложи и изложби на откритите площи и тест драйв зона.

За поредна година ще има TRUCK TUNING SHOW, като част от съпътстващата програма на мащабния форум.  

TRUCK EXPO 2023 ще остане в Пловдивския панаир до 10 юни, включително.