Нов полет тръгва от летище Пловдив. Линията от Пловдив до Манчестър ще се изпълнява от месец ноември до месец март поне в следващите три години. Продажбата на билети ще стартира този юли.

Към този момент седмично от летище Пловдив се изпълняват 18 полета. През зимния период са изпълнявани около 24 чартърни полета, а сега има заявка за летния чартър за около 200 полета допълнително освен редовните авиолинии.  

„Редица срещи с авиокомпаниите бяха проведени за нови дестинации. В момента преговаряме за три нови дестинации -   Рим, Виена и Варшава. Преговаряме и за Милано, а от ноември стартираме полета до Манчестър, който ще бъде за период от три години през зимния чартърен сезон. Очакваме още чартърни полети и увеличение на пътникопотока с помощ на Фонда за развитие на летище Пловдив”, заяви изпълнителният директор Красимир Пешев.

Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, отчете още ръководството на летище Пловдив.

Новите полети дават връзка на пътуващите с още над сто дестинации през Истанбул. Осигурени са полети и от Израел, а от управата са в процес на разговори с много други авиокомпании и други дестинации в близко бъдеще.

Организиран е и редовен транспорт от Пловдив до едноименното летище чрез избор на лицензирана фирма изпълнител, която обезпечава автобусен транспорт от и до града за всеки полет на летището.