"Ако изборите са на 26 март – ще има проблем, ако са на 2 април – няма да има неразрешим проблем". Това обяви пред NOVA зам.-председателят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов.

БСП връща третия мандат неизпълнен. Какво следва?

Опасенията са, че няма да има достатъчно хартия за бюлетини. „Времето до края на април би било нужно, за да се подготвят 30 хиляди ролки. Това е отговорът на печатницата към нас. За да проведем нормално изборите, можем да минем и с половината от това количество. Мисля, че на 26 март ще има проблем, на 2 април няма да има неразрешим проблем”, каза Томов.

Социолог пред Дарик: У нас лидерът е този, който коли и беси, а не този, който може да води

Той обясни, че предстои Комисията да обсъди дали протоколът, който се възпроизвежда в машините за вот, да не бъде прилаган към целия набор от изборни документи. По думите на Томов такова решение не би противоречало на изборните правила.

Нинова: С връчването на мандата на БСП Радев се опитва да си върне подкрепата на българските социалисти, които предаде

Попитан дали е възможно да възникне проблем при предаването на изборните книжа в края на изборния ден, зам.-председателят на ЦИК заяви, че това не е невъзможно, но уточни: „Законодателят реши значително да повиши заплащането на труда и това ще са първите избори, в които заплащането на труда на секционните избирателни комисии ще е мотивиращо”.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм